Afb: header Button: English language Button: Dutch language Button: terug naar de home pagina
Afb: header
Afb: Marco van Geel op de KTM 450
Deelname ESEF 2014

ESEF is de grootste en belangrijkste vakbeurs in de Benelux op het gebied van toeleveren, uitbesteden en engineering. Zoals vertrouwd zal Willems Machinebouw ook nu weer deelnemen in het collectief van de metaalunie. De ESEF wordt gehouden van dinsdag 11 t/m vrijdag 14 maart 2014 in Jaarbeurs Utrecht. Noteer deze datum alvast in Uw agenda.
Afb: Nieuwe gevel Willems Machinebouw
Uitbreiding 1000mtr2 assemblageruimte en
Lean produceren.


Door de enorme toename van het montagewerk heeft Willems Machinebouw recent bouwgrond aangekocht en zijn we momenteel druk bezig met de nieuwbouw voor uitbreiding van ongeveer 1000mtr2 aangrenzende montageruimte. Tevens wordt hierdoor het bedrijven terrein vergroot en komt er 200mtr2 kantoor ruimte vrij. Met de achterliggende gedachte van Lean produceren worden alle bedrijfsprocessen beoordeeld en volgt er een nieuwe routing. Hierdoor staan we klaar om in de toekomst meer efficiënt te produceren met een gegarandeerde kwaliteit en leverbetrouwbaarheid!Nieuwe voorgevel

Afb: Marco van Geel op de KTM 450
Investering grootformaat TRD boor- frees
automaat, inspan Lengte 6 meter!

Onlangs heeft Willems Machinebouw geïnvesteerd in een grootformaat TRD boor- frees automaat.  De machine is volledig 3-assig gestuurd.
De Z-as (= spindelslag) bedraagt 400 mm, de verplaatsing in Y-richting is als portaal geconstrueerd en de langs-verplaatsing (in lengte richting, X) bedraagt 6000mm! De besturing is zeer eenvoudig te programmeren (grafische dialoog vensters) en uiteraard zijn externe programmering en inlezen van Cad data mogelijk. Tevens is de machine optioneel uitgevoerd met een gereedschap wisselaar, multispan klemgereedschap, automatisch hoogte tastsysteem, allerlei koelsystemen en Omron software t.b.v. interpolatie met frezen.

Grootste voordelen van deze machine zijn:
- kortere productietijden per product (tot 60% tijdsbesparing t.o.v.
eerdere productiemethoden)
- hogere nauwkeurigheid waardoor nabewerking en/of
montageproblemen tot het verleden behoren

Afb: Semi-Dieplader
Aankoop semi-dieplader (oplegger)
voor volume transport aan huis


Recent is door Willems Machinebouw geïnvesteerd in een zogenaamde semi-dieplader. De lage vloer maakt het mogelijk om grote machines zonder demontage te transporteren. Daarnaast staat de oplegger altijd aan huis en kan op elk gewenst moment machines of onderdelen worden geladen. Met een externe vervoerder zijn er gunstige afspraken gemaakt voor transport door de hele Benelux.
Afb: Beitsplaats in aanleg
Update nieuwbouw beitsplaats

In samenwerking met diverse gespecialiseerde bedrijven wordt op dit
moment de laatste hand gelegd aan de nieuwbouw van een interne beitsplaats. Naast het glasparelstralen kan Willems Machinebouw nu ook het beitsproces in eigen beheer uitvoeren. Het grootste voordeel is een hoge mate van flexibiliteit in de doorlooptijd i.v.m. steeds korter wordende levertijden. Bijkomend voordeel is een beter beheersbare kwaliteit. Het proces vergt een nauwgezette discipline die Willems Machinebouw nu zelf in de hand heeft. Voor meer informatie over het beitsproces kunt U vrijblijvend contact opnemen met Marco van Geel.

BETRIEBSPROFILL
PROJEKTE
SCHWEISSARBEITEN
LASERSCHNEIDE
WALZEN/ABKANTEN
ENTWURF
STRAHLEN/BEIZEN
MONTAGE
KONTAKT
AUFTRAG
ARBEIT BEI UNS
BROSCHÜREN
DOWNLOAD
ZERTIFIZIERUNG
NEUES